A inceput anul universitar 2014-2015

 

Peste 450.000 de studentii din toata tara încep miercuri noul an universitar 2014-2015, dintre care aproape 340.000 învata în universitatile stat pe locurile bugetate si pe locurile cu taxa si aproximativ 110.000 de studenti în universitati particulare.

universitateÎn anul universitar 2014-2015 vor intra în lichidare 135 de specializari/ programe universitare, dupa ce în anul 2013-2014 au intrat în lichidare 186.

Festivitati de deschidere a anului universitar 2014-2015 vor avea loc miercuri în Capitala la Universitatea Politehnica, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Academia de Studii Economice, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara. Universitatea Tehnica de Constructii va avea festivitatea luni.

Ministerul Educatiei Nationale a dispus pentru anul universitar 2014-2015 efectuarea de activitati de control, în mod direct, precum si în colaborare cu Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior, pentru trei universitati, potrivit unei hotarâri de guvern.

Cele trei institutii care vor fi monitorizate sunt: Universitatea „Bioterra” din Bucuresti, în baza Raportului Corpului de control al ministrului Educatiei Nationale, Universitatea Româna de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea” din Bucuresti, în baza comunicarii ARACIS, ca urmare a depasirii termenului de depunere a dosarului pentru evaluare institutionala, Universitatea „Apollonia” din Iasi, în baza Raportului Corpului de control al ministrului Educatiei Nationale si al Raportului ARACIS privind nerespectarea standardelor de calitate si acordarea calificativului ”Lipsa de încredere”, prevede actul normativ. (AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie