Soferii romani sunt printre cei mai periculosi conducatori auto din Europa

 

7 din 100 de masini din România au provocat anul trecut daune acoperite de RCA spre deosebire de 5 în Polonia, 4,4 în Croatia, 4 în Lituania sau 3 în Ungaria. Rata combinata a daunelor pe segmentul RCA in 2013 a fost printre cele mai mari din Europa: 130,8%;

soferPrimele medii practicate în 2013 pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto din România au continuat sa se mentina la un nivel scazut, comparativ cu alte tari, releva o analiza efectuata de UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din România.

„În acelasi timp, indicatorii privind daunalitatea pe acest segment arata nevoia de consolidare a activitatii de subscriere pe segmentul RCA, astfel încât tertii pagubiti sa fie despagubiti conform legii”, se arata într-un comunicat transmis de UNSAR.

În prima jumatate a anului 2014, primele subscrise pe RCA au crescut, reprezentând aproape jumatate din totalul asigurarilor generale vândute în România cu subscrieri cifrate la 1,39 miliarde lei (43,61% din piata de asigurari generale). Totodata, din punct de vedere al daunelor platite, politele RCA au generat 40% din despagubirile platite pe linia asigurarilor generale în primele sase luni din 2014.

De asemenea, din punct de vedere al daunei medii achitate pe acest segment, în 2013,

România se regaseste printre tarile unde acest indicator se apropie de 1.400 euro, ceea ce reprezinta o valoare medie între tarile analizate.

Frecventa daunelor a plasat tara noastra printre cele cu un numar mare de daune, cu 6,88%, ceea ce se traduce prin faptul ca, în medie, aproape 7 din 100 de masini asigurate au provocat câte o dauna.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie