ANEVAR a lansat la Cluj primul ghid al tranzactiilor imobiliare din Romania

 

Primul ghid al tranzactiilor imobiliare din tara a fost lansat luni de Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din România (ANEVAR), în colaborare cu Primaria Cluj-Napoca. Documentul arata ca în Cluj-Napoca s-au tranzactionat 3.324 de proprietati imobiliare cu o valoare de peste 155 de milioane de euro, peste 70 la suta din tranzactiile analizate fiind realizate cu bani din surse proprii.

BlocGhidul a fost realizat pe baza tranzactiilor imobiliare reale care au avut loc în municipiul Cluj-Napoca, cu ajutorul datelor colectate de primarie, dar fara a se încalca dreptul la confidentialitate al cetatenilor. Potrivit presedintelui ANEVAR, clujeanul Adrian Vascu, proiectul este unul pilot pentru România, dar ar putea fi extins la nivelul întregii tari în viitor.

‘ANEVAR si Primaria Cluj-Napoca, prin Directia de Impozite si Taxe, au lansat primul ghid imobiliar local din România realizat pe baza tranzactiilor reale efectuate în piata, încheiate între vânzatori si cumparatori pe raza municipiului, în perioada mai — decembrie 2013. Este vorba despre un proiect pilot pe care îl vedem replicat la nivelul tuturor oraselor din România, într-un efort de a transparentiza piata imobiliara la nivel national. Intentionam ca al doilea ghid sa apara în prima parte a anului 2015 pentru anul 2014, iar atunci se va putea urmari o tendinta’, a spus miercuri Vascu, într-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca ghidul a fost realizat în municipiul Cluj-Napoca pentru ca aici a gasit disponibilitatea necesara, dar si pentru ca orasul se potriveste unui asemenea proiect, fiind o localitate importanta din România.(A — autor: Elena Stanciu, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie