Stabilirea domiciliului unui minor – Speta

 

Neintelegerile dintre fostii soti ajung in instanta chiar si dupa divort. Mai ales in cazurile in care exista si copii minori la mijloc iar unul dintre parinti isi muta domiciliul in alta tara. Iar atunci instanta trebuie sa decida care este interesul superior al copilului. „Parintele isi muta domiciliu si atunci este firesc sa stea si copilul la domiciliul respectiv. Nu poate nimeni sa il tina pe parinte sa stea in Romania, ca asa s-a hotarat”, a opinat un avocat vrancean in cadrul unui proces intre fosti soti.

divortAcuzatii voalate de incalcari ale legii, vicii de procedura si abuzuri. Totul intr-o ordonanta presedintiala in care o mama a solicitat si a primit permisiunea instantei in prima faza, de a lua copilul incredintat in urma divortului la noul domiciliu din strainatate. In apel insa, situatia s-a intors la 180 de grade.

O ordonanta presedintiala a starnit discutii ample la Tribunalul Vrancea, miza fiind domiciliul unui copil minor. In dosarul aflat in faza de apel instanta a audiat parintele prezent, din raspunsul acestuia rezultand ca nu exista un program de vizitare in timpul sarbatorilor. Si, dat fiind ca situatia nu parea lamurita, avocatul acestuia, Maricel Soare, a solicitat instantei sa adreseze un set de intrebari si intimatei, „tocmai pentru ca instanta sa constate sinceritatea acesteia. Chiar daca este in Franta ar putea sa vina sa raspunda, iar daca nu poate sa vina exista procedura pentru a raspunde la cateva intrebari.”, a punctat avocatul Soare.

In replica, avocatul intimatei, Doru Constantinescu, a aratat ca interogatoriul clientei sale nu este in conformitate cu procedura. „Are un serviciu, dumnealor stiau ca este in Franta, au vazut ca este lipsa de procedura, stiau ca este un avocat, dar au inteles sa se judece asa. Daca este in Franta si dumneai a fost citata in Romania, evident ca nu a primit acea citatie. Dar acum am venit eu in sala si procedura este acoperita. Avem un dosar pe fond care vizeaza aceleasi – si nu numai aceleasi aspecte, o relatie totala a parintilor cu acest minor. Acolo vom avea timp sa facem probe. Aici ne raportam doar la hotararea care s-a dat la fond si la motivele de apel.”, a atras atentia avocatul.

Dat fiind discutiile, instanta a concluzionat ca precizarile luate paratului prezent in sala nu au avut caracterul unui interogatoriu, ci au fost dispuse in conformitate cu procedura civila articolul 22. De aceea, a considerat ca interogatoriul pentru intimata nu va fi efectuat, dat fiind ca este o proba care nu s-a solicitat in cererea de apel. Verdictul: nu mai poate fi incuviintata la acest termen.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie