Estimari analisti: BNR ar putea reduce dobanda cheie la 3%

 

Banca Nationala a României ar putea reduce dobânda de politica monetara la 3% pe an în sedinta Consiliului de Administratie de marti, 30 septembrie 2014, si la 2,75% pe an în sedinta din noiembrie, sustin analistii financiari participanti la un sondaj realizat de Asociatia Analistilor Financiar – Bancari din România (AAFBR).

bnr‘Conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern în cadrul AAFBR, Banca Nationala a României ar putea reduce dobânda de politica monetara la 3% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie de marti, 30 septembrie 2014’, se arata într-un comunicat al Asociatiei transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sondajului, cei mai multi dintre analisti considera ca rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute la 12%, în timp ce un numar mic dintre ei vad posibila o scadere la 10%. ‘Nivelul rezervelor minime obligatorii pentru valuta ar putea fi pastrat la 16% pe data de 30 septembrie 2014’, se mai arata în comunicat.

In opinia analistilor, ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua în noiembrie, când dobânda ar putea fi redusa la 2,75%. Totodata, majoritatea participantilor la sondaj estimeaza o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei în luna noiembrie, în paralel cu mentinerea constanta a celor în valuta.

Ultima reducere a dobânzii de politica monetara a avut loc în luna august a acestui an, când banca centrala a decis scaderea acesteia la nivelul de 3,25% pe an, de la 3,5% pe an. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie