Teodor Melescanu: Cercetarile in cazul Microsoft au pornit de la FBI

 

Cercetarile în cazul mitei uriase, de 60 de milioane de euro, din dosarul de coruptie Microsoft, nu au pornit din România, ci din Statele Unite. Este ceea ce a declarat fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, la Digi24, în emisiunea „Impartial”. El a precizat ca nici în prezent cercetarile nu se desfasoara doar la nivelul României. De aceea, explica politicianul, ancheta care vizeaza noua fosti ministri nu se va stinge usor si nici nu poate fi banuita ca ar fi fost începuta pe criterii politice, asa cum s-a mai crezut în alte cazuri.

teodor melescanuÎntrebat ce parere are despre numarul mare de fosti ministri care sunt implicati în dosar, Teodor Melescanu a invocat exemplul unui ministru, dintr-un guvern pe care a refuzat sa-l precizeze, dar în orice caz se întâmpla pe la sfârsitul anilor 90 – începutul anilor 2000. Consilierul juridic al respectivului ministru i-a aratat un material si l-a avertizat: „Dle ministru, daca faceti asa, intrati în puscarie!”. Si ministrul respectiv i-a raspuns râzând: „Ma, tu ai vazut vreodata un ministru din România în puscarie?”

„De data aceasta, am vazut ministri si prim-ministru intrând la închisoare. De data aceasta, mesajul este foarte clar”, a completat Teodor Melescanu.

El a spus ca nu cunoaste continutul dosarului Microsoft, dar nu crede ca cineva si-ar permite sa ceara ridicarea imunitatii a noua ministri fara sa aiba niste dovezi solide din acest punct de vedere.

„Nu se va stinge usor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, asa ca nu e o treaba gestionata doar la noi, pe care sa poti sa banuiesti ca e facuta pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori”, a spus Teodor Melescanu. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie