Credit pentru locuinta. In lei sau euro?

 

În ultimii ani, leul a câstigat teren fata de euro în ceea ce priveste creditele. În acest moment, situatia este total inversata fata de anii de boom economic. Împrumuturile în moneda nationala au devenit mai avantajoase decât cele în euro chiar si fara a lua în calcul riscul valutar.

casa-creditCreditele de locuinta în lei sunt mai avantajoase decât cele în euro chiar si fara a lua în considerare riscul valutar. Potrivit datelor analizate de ECONOMICA.NET, în cazul unui credit pe 30 de ani în valoare de 40.000 de euro si a echivalentului acestuia în lei, adica aproximativ 180.000 de lei, diferenta de rata ajunge la 50 de lei. De altfel, trei dintre cele mai bune cinci credite în lei presupun o rata lunara mai mica decât în cazul oricarui dintre cele mai bune cinci credite imobiliare în euro.

În plus, împrumuturile în moneda nationala au proprietatea de a nu avea risc valutar. Mai mult decât atât, împrumuturile în lei presupun plata unui avans minim de 10-15%, fata de cele în euro unde bancile cer un avans de cel putin 25%. ECONOMICA.NET va prezinta mai jos cele mai bune oferte pentru lei si pentru euro.

Cele mai bune credite în lei si euro pe economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie