Curtea de Apel a respins definitiv contestatia depusa de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului la privatizarea Aversa Bucuresti

 

Aversa Bucuresti ramâne în proprietatea investitorului canadian în imobiliare Michael Topolinski, care si-a adjudecat-o anul trecut pentru 1,8 milioane de euro, potrivit unei decizii definitive a Curtii de Apel la o contestatie a fostului proprietar, AAAS. Topolinski ramâne si proprietar asupra terenului de 10 hectare din centrul Bucurestiului, unde vrea sa înceapa dezvoltari imobiliare. Fabrica va fi dezembrata si utilajele mutate în alta parte.

aversa bucurestiCurtea de Apel a respins definitiv contestatia depusa de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la privatizarea Aversa Bucuresti, singura fabrica de pompe din tara ramasa înca în functiune Astfel, fabrica si terenul ei de 10 hectare din centrul Bucurestiului ramân în proprietatea investitorului canadian Michael Topolinski, cunoscut mai ales prin dezvoltari imobiliare.

Planurile canadianului sunt sa mute utilajele Aversa într-un nou amplasament, la periferia sau în afara Bucurestiului, pentru ca terenul sa fie folosit pentru dezvoltari imobiliare. Constructia noii fabrici ar urma sa coste 15 milioane de euro, potrivit reprezentantilor Aversa Manufacturing.

Avesra a fost privatizata anul trecut, dupa sapte ani de insolventa. Grupul Benevo si-a adjudecat fabrica dupa 15 sesiuni esuate de licitatii, pentru 1,8 milioane de euro. Topolinski a mai facut un depozit bancar de 3,6 milioane, la care statul are acces dupa ce se rezolva un litigiu de pe terenul Aversa. Dupa ce acest litigiu se rezolva, investitorul mai trebuie sa achite alte 11,8 milioane de euro. Prin caietul de sarcini, fabrica trebuie sa-si pastreze obiectul de activitate si sa faca productie timp de cel putin trei ani si sa pastreze 200 de salariati tot pentru cel putin trei ani. Daca nu, privatizarea este anulata.

„În caietul de sarcini se specifica productie. Nu câta productie, ci productie”, afirma Topolinski. Imediat dupa privatizare, Benevo a creat firma Aversa Manufacturing, care administreaza fabrica Aversa.

Imediat dupa privatizarea din septembrie 2013, facuta de administratorul judiciar RVA Insolvecy si laudata de Ministerul Economiei, AAAS, în calitatea de creditor majoritar, a atacat decizia în instanta spunând ca nu s-au îndeplinit mai multe conditii din caietul de sarcini, printre care si cea legata de obligativitatea ca investitorul sa aiba experienta în industrie. Cu toate acestea, la momentul vânzarii, un fost consilier al AAAS a semnat pentru privatizare. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie