De cine sunt platiti mediatorii?

 

Am aflat cu stupoare ca mediatorii au un angajator. Si eu care stiam ca exercit o profesie liberala!

antena 3Antena 3 a publicat o stire cu un titlu si un text care aduc atingere profesiei de mediator. Este o stire care dezinformeaza pentru ca lasa de inteles ca mediatorii ar fi platiti de catre stat si ca nu fac ceea ce trebuie- adica sa degreveze instantele- pentru banii pe care ii primesc. Nu se spune de unde.

Reactiile mediatorilor nu au intarziat sa apara.
In schimb Consiliul de Mediere tace.
Din nou cand e nevoie sa se ia atitudine nu iese nimeni sa ceara dreptul la replica?
Din nou suntem lasati de izbeliste?
Unde este firma de PR?
Ce masuri s-au luat?
Sa ne mai intrebam si de ce mereu apar „surprize” despre care Consiliul de Mediere nu stie nimic?

Iata care sunt comentariile facute de colegi:

Adriana Viorica Mihai · Mediator at Birou mediator Adriana Viorica Mihai
De cine sunt platiti mediatorii Antena 3 ? Aveti cumva impresia ca ne luam salariu de la stat si taiem frunza la caini ca majoritatea bugetarilor sin tar asta? Noi nu suntem bugetari. Nu suntem platiti de stat. Dimpotriva, suntem privati care platim impozite in avans pe venituri estimate chiar daca nu incasam. Impozite din care sunt platiti bugetarii. Solicitam cu prioritate un drept la replica. Informatia transmisa de dvs este o eroare grosolana si o denigrare la adresa profesiei. CNA-ul ar trebuie sa taxeze informatiile mincinoase sau deformate.

Ion Dedu · Following · Works at Owner at Pro Training Mediation Intens
Titlu ,,Mediatorii platiti degeaba ” denota clar o cunoastere deficitara a ceea ce inseamna mediere. Este pacat ca dumneavoastra, la televiziunea antena 3 formati opinii gresite asupra unei proceduri, inainte de a descifra tainele unei profesii mai putin cunoscute de cei care se grabesc sa califice drept un esec un proces de educatie a populatiei . Sistemul de justitie are multe lacune in Romania si probabil ca mediatorii sunt cei vinovati. Medierea este un tratament care se doreste a fi aplicat pacientului bolnav (istemului de justitie). Ce facem insa cand pacientul refuza cu desavarsire tratamentul si se complace cu o boala lunga si sigura???
Pe cand dezbateri cu si despre mediere la Antena 3?
Ion Dedu — mediator

Ion Constantin · Mediator at Birou de Mediator – Ion Constantin
Sunt salutare comentariile de acest gen dar nu credeti ca solutia corecta si eficienta ar fi cea a unui drept la replica venit din partea CdM?

Andreea Radut · Following · Owner at Pro Training Intens
Nu pot sa cred ca nu exista o reactie din partea Consiliul de Mediere!! E foarte bine ca se comenteaza si ca multi dintre colegii mediatori incearca sa-si apare profesia si imaginea personala, pentru ca astfel de stiri ne afecteaza pe fiecare personal. Ce fac insa cei care ar trebui sa ia atitudine? Revolta pe care am simtit-o cand am vazut stirea a fost depasita cu mult de revolta pe care o simt cand vad atata indiferenta si pasivitate…Domnule presedinte, domnule vicepresedinte, doamna purtator de cuvint, domnilor care va ocupati de PR, ati vazut cumva aceasta stire sau asteptati sedinta de CM sa puneti pe ordinea de zi si sa votati daca sa aveti sau nu o reactie?? Pe noi ne reprezinta cineva sau asteptam sa vedem la stiri ca s-a desfiinta profesia de mediator?

Ion Dedu · Following · Works at Owner at Pro Training Mediation Intens
Aveti dreptate domnule Constantin, eu am trimis deja un email catre toti membrii CdM in care am cerut ca reprezentantii legali ai CdM sa formuleze imediat un punct de vedere si sa solicite drept la replica. Personal am reactionat imediat si cred ca o vor face si ceilalti membrii CdM. Sugerez chiar sesizarea oficiala a Consiliului National al Audiovizualului, pentru aceasta stire defaimatoare. http://www.antena3.ro/romania/mediatorii-platiti-degeaba-in-romania-267500.html

Pana la dezbateri mediatorii cer dreptul la replica.

Pe cand o reactie din partea CdM-ului?

Anca Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

2 comentarii

  1. FRATILA ROMULUS HORATIUS spune:

    ,,De cine sunt platiti MEDIATORII ?” Pai e un raspuns foarte simplu, MEDIATORII sunt platiti de beneficiarii serviciilor lor. Ce nu pot sa inteleaga cei de la Antena 3(care au debitat aceasta intrebare stupida), este faptul ca MEDIATORII isi ofera serviciile tuturor persoanelor care inteleg sa-si rezolve divergentele intr-un mod ELEGANT,fara balacareli televizate. Probabil ca de aceea sunt deranjati de activitatea mediatorilor,ca ar putea sa ramana ei fara ,,stiri senzationale” ,si cauta sa improaste cu noroi in aceasta profesie, care nu face altceva decat sa ajute persoanele (fizice/juridice, care doresc) sa gaseasca solutii decente pt rezolvarea divergentelor, de orice natura. CNA-ul ar trebuii sa le acorde o sanctiune pe masura jignirilor aduse acestei profesii. Este inadmisibil, iar maine, poimaine vedem ca isi vor permite sa jigneasca pe cine vor si cum vor. CdM are obligatia de a sesiza imediat CNA, cu privire la stiirea Antenei 3 si de a solicita scuzele de rigoare, precum si repararea prejudiciului cauzat tuturor mediatorilor. Este singura posibilitate de a evita, pe viitor,aparitia unor astfel de stiri jignitoare din partea oricarei televiziuni. Astept, ca de altfel toti mediatorii, punctul de vedere si masurile luate de catre CdM.Va multumesc anticipat.

  2. Gherghescu Titica spune:

    Este pacat ca dumneavoastra, la televiziunea antena 3 formati opinii gresite asupra unei proceduri, inainte de a descifra tainele unei profesii mai putin cunoscute de cei care se grabesc sa califice drept un esec un proces de educatie a populatiei .Aveam convingerea ca la antena 3 se prezinta realitatea, dar constat ca nu este asa.Ca sa ajungi mediator urmezi cursuri care costa, te autorizezi platesi taxe, te inregistrazi la fisc platesti la un venit estimat chiar daca il realizezi sau nu platesti din bani tai,nu ii recuperezi pentru ca nu merge medierea, iar acesti oameni spun prostii, ca suntem platiti din bani publici, nu este adevarat, mediatorii sunt platiti de clienti in functie de mediere.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie