EY: Romania a coborat pana pe locul 32 in clasamentul trimestrial al atractivitatii investitiilor in proiecte de energie regenerabila
România a coborât un loc în clasamentul trimestrial al atractivitatii investitiilor în proiecte de energie regenerabila, pâna pe locul 32, cu active de peste 6 miliarde de euro puse în functiune, potrivit ierarhiei EY Renewable energy country attractiveness index (RECAI).
‘Aceasta scadere survine ca urmare a unui efort al autoritatilor române de a reconcilia pozitiile consumatorilor de energie afectati de costurile induse de schema de sprijin, ale investitorilor care au pus în functiune active de peste 6 miliarde de euro în domeniu si ale operatorilor de retele electrice care trebuie sa faca fata penetrarii de capacitate de productie necontrolabila care a schimbat centrul de greutate al productiei în tara si a crescut pierderile în retele’, a explicat Valeriu Binig, partener Energy Industry Leader, EY România.
Conform clasamentului, piata energiei regenerabile din China reprezinta cea mai atragatoare destinatie pentru investitorii care cauta sa investeasca în acest sector, în timp ce Europa si SUA continua sa piarda teren în fata pietelor emergente, scrie Agerpres.
În alte zone din index, doar doua dintre pietele care erau atragatoare în mod traditional au reusit sa-si pastreze pozitiile anterioare. Pozitiile Germaniei si Japoniei ramân neschimbate, acestea ocupând locul trei, respectiv patru, în vreme ce pietele lor reflecta cele mai noi actualizari de natura legislativa si strategica din domeniul energiei. Pe de alta parte, Marea Britanie si Australia au coborât în top pâna pe locul sapte, respectiv zece.
‘Pe de alta parte, dinamicele piete emergente devin tot mai vizibile în cadrul indexului. India a facut un salt pâna pe locul sase, ca urmare a revizuirii sectorul energetic de catre noul guvern care îsi propune sa accelereze investitiile publice si private în zona energiei regenerabile. De asemenea, confirmând o tema care a devenit recurenta, Brazilia, Chile, Africa de Sud si Kenya au urcat din nou în cadrul indexului, gratie proiectelor importante implementate si a suportului politic constant acordat acestora, în vreme ce finantarile majore acordate unor proiecte vizând energia regenerabila în Olanda si Israel au propulsat cele doua piete în clasament’, se noteaza în comunicatul EY România. economica.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!