Specialistii considera ca Noul Cod fiscal ar trebui sa aduca imbunatatiri semnificative mai multor articole referitoare la impozitul pe profit

 

Cota unica de 16% din Romania este una dintre cele mai scazute cote din Uniunea Europenea, se arata intr-un studiu recent al Mazars. Totusi, acesta este unul dintre putinele puncte forte ale sistemului de impozitare de la noi, care contine prevederi neclare ce lasa loc interpretarilor, sunt de parere specialistii contactati de AvocatNet.ro. Pentru ca societatile sa-si poata desfasura activitatile in conditii prielnice, Noul Cod fiscal ar trebui sa aduca imbunatatiri semnificative mai multor articole referitoare la impozitul pe profit, ne-au declarat acestia.

pusculita scutire plata impozitCota de impozit pe profit care se aplica profitului impozabil este de 16%, dupa cum se precizeaza in Codul fiscal. Potrivit studiului regional Mazars „Central Eastern European Tax Brochure 2014”, publicat recent, Romania este tara cu una dintre cele mai scazute cote de impozit pe profit, atat la nivelul Uniunii Europene, cat si in Europa Centrala si de Est. Concret, Romania se afla sub media regionala a cotei impozitului pe profit, de aproximativ 17%.

Impozitul pe profit, prin cota de 16%, este extrem de atractiv pentru cei care doresc sa investeasca in spatiul european, a declarat pentru AvocatNet.ro George Trantea, avocat in cadrul casei de avocatura Niculeasa.

In opinia sa, impozitul pe profit ramane principala carte de vizita a unui sistem fiscal, in special unul european, iar din fericire, despre Romania nu se poate spune ca are o carte de vizita respingatoare, ci din contra.

Acesta a adaugat ca daca la TVA, statele UE sunt tinute sa se incadreze in prevederile europene, in ceea ce priveste impozitul pe profit, libertatea este mult mai mare si este limitata numai de necesitatile interne.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie