Valentin Pescari, seful Inspectoratului Judetean de Politie Mures a fost trimis in judecata pentru luare de mita

 

Seful Inspectoratului Judetean de Politie Mures, chestor Valentin Pescari, a fost trimis în judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita în forma continuata.

ciocanelÎn acelasi dosar a fost deferit justitiei si Teodor Giurgea, directorul Administratiei Bazinale de Apa Mures, acuzat de dare de mita în forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari, inspector sef al IJP Mures, i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitate de director general al Administratiei Bazinale de Apa Mures, sa trimita 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pamânt rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajarii unei parcele de teren care apartinea chestorului de politie.

Pamântul urma apoi sa fie nivelat cu un buldozer, tot pe cheltuiala Administratiei Bazinale de Apa Mures.

Anchetatorii sustin ca pretinderea a fost facuta pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atributiilor sale de serviciu, sa dispuna mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrator al IJP Mures, la un alt serviciu din cadrul IJP Mures.

La data de 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, pe cheltuiala Administratiei Bazinale de Apa Mures, a unui autovehicul apartinând IJP Mures.

Anterior, chestorul Valentin Pescari dispusese transferarea rudei lui Teodor Giurgea si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie — Serviciul Judetean Mures.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Târgu — Mures.

Teodor Giurgea a fost trimis în judecata în anul 2013 într-un alt dosar instrumentat procurorii DNA-Serviciul Teritorial Târgu Mures.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie