Administratia Nationala Apele Romane a fost actionata in instanta de o primarie din Valcea

 

Proces inedit. O primarie din Vâlcea a dat în judecata Administratia Nationala Apele Române pentru ca institutia nu a regularizat si cadastrat albia râului Olanesti. Din aceasta cauza, în vara, apele s-au revarsat si au provocat si o alunecare de teren care a distrus un drum comunal si ameninta sa înghita 50 de gospodarii.

Ciocan judecatorApele umflate ale râului Olanesti au facut prapad, în iulie, în localitatea vâlceana Pausesti-Maglasi. Casele si gradinile satenilor din Coasta, Pietrari, Vladuceni si câteva sute de metri dintr-un drum comunal au fost distruse de alunecarea de teren.

De teama ca alunecarea de teren se va extinde, oamenii au cerut administratiei locale sa ia masuri pentru stabilizarea terenului. Pentru ca nimeni nu lua nicio masura, dupa mai multe adrese catre institutiile abilitate, Primaria Pausesti Maglasi a dat în judecata Administratia Apele Române si Directia Apelor Olt si Vâlcea.

Reprezentantii Apelor Române resping acuzatiile. Ei sustin ca Primaria din Pausesti a dat autorizatie de constructie si certificat de urbanism pentru doua conducte, una de apa si una de gaz, fara sa îi consulte si pe specialisti.

Parte în procesul intentat de Primaria Pausesti-Maglasi împotriva Apelor Române s-a declarat si primarul din localitatea vecina, Vladesti. Si acolo râul Olanesti s-a revarsat peste case. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie