Secretarul de stat in Ministerul Economiei: In momentul de fata fabricile de armament din Cugir nu au comenzi din partea Armatei Romane

 

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Catalin Olteanu a afirmat miercuri, într-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca, în momentul de fata fabricile de armament din orasul Cugir nu au comenzi din partea Armatei Române, el precizând ca e vorba de contracte care vor veni în perioada urmatoare.

fabrica de arme cugirÎntrebat de jurnalisti daca cele doua fabrici de armament au primit comenzi pentru înzestrarea Armatei, secretarul de stat a dat un raspuns negativ. ‘În momentul acesta, nu’, a spus Catalin Olteanu.

La începutul acestei saptamâni, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a afirmat, la Alba Iulia, ca cele doua fabrici de armament din Cugir au primit comenzi, pe baza suplimentarilor la rectificarea bugetara, pentru înzestrarea Armatei, fara a mentiona valoarea contractelor încheiate. Întrebat daca cele doua fabrici de armament din Cugir, Uzina Mecanica si Fabrica de Arme, au beneficiat din partea Ministerului Apararii Nationale de comenzi, intentie prezentata public în urma cu câteva luni, Mircea Dusa a raspuns, luni, afirmativ. „Cei de la Cugir, pe baza suplimentarilor la rectificarea bugetara, au primit comenzi vizavi de necesarul pe care Armata Româna îl are si au si capacitatea cei de la Cugir sa produca”, a declarat ministrul.

Pe de alta parte, secretarul de stat din Ministerul Economiei, care a vizitat miercuri, însotit de prefectul de Alba, Gheorghe Feneser, cele doua unitati de armament din Cugir, a spus ca ‘este vorba de niste contracte care vor veni si care vor ajunge si la Fabrica de Arme si la Uzina Mecanica Cugir si la mai multe unitati din cadrul sistemului de aparare’. Ulterior, Olteanu a spus ca, în momentul acesta, Fabrica de Arme nu are astfel de comenzi, iar despre UM Cugir nu stie exact situatia.

În alta ordine de idei, Catalin Olteanu a declarat ca la UM Cugir ‘lucrurile merg bine’ si fabrica ‘se îndreapta si spre alte contracte externe destul de importante, care vor crea, pentru câtiva ani buni, continuitate acolo’. El a mentionat ca UM traverseaza o perioada foarte buna, exista comenzi si capacitatile sunt acoperite pentru 2014 si 2015. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie