Solutia ministrului Florin Jianu pentru antreprenori: Inscrierea in structuri asociative, camere de comert si patronate

 

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, i-a îndemnat pe antreprenori sa se înscrie în structuri asociative, camere de comert si patronate, pentru ca acestea reprezinta ”o voce unitara”, iar prin reprezentantii lor accesul este mult mai simplu în consiliile consultative si în comisiile în care se discuta programele care îi privesc.

florin jianuPotrivit unui comunicat al Departamentului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu a fost, miercuri, ‘antreprenor pentru o zi’, proiect care face parte din programul ”România Hub”, initiativa care presupune ca reprezentanti ai autoritatilor centrale sa îsi petreaca o zi într-o firma privata, cu scopul unui schimb de experienta cu privire la ce înseamna activitatea din mediul public si cel privat.

„Este foarte importanta aceasta vizita, iar în perioada urmatoare voi merge si în tara, în zone în care activitatea antreprenoriala nu e atât de ridicata ca în Bucuresti. Încercam sa dam un mesaj întreprinzatorilor prin care aratam ca ministerul este alaturi de antreprenori. Încurajam tinerii, românii în general sa devina antreprenori, iar pentru mediul public este oportuna aceasta experienta pentru a vedea exact problemele cu care se confrunta antreprenorii si în ce mod politicile publice pot sprijini mediul de afaceri. Pe de alta parte, îndemn antreprenorii sa devina membri în structurile asociative, camere de comert si patronate, pentru ca aceste structuri reprezinta o voce unitara, iar prin reprezentantii lor accesul este mult mai simplu în consiliile consultative, comisiile în care se discuta programele care îi privesc. Îmi doresc sa vad cât mai multi ministri si cât mai multi oameni din mediul public care merg pe teren sa vada cu ce se confrunta exact mediul de afaceri. Astfel vom reusi sa apropiem mediul privat de cel public si sa eliminam unele disfunctionalitati’, a declarat ministrul IMM-urilor.

Pe lânga initiativa „Antreprenor pentru o zi”, programul „România Hub – România, tara tinerilor întreprinzatori” contine si alte proiecte de încurajare si stimulare a IMM-urilor, precum ateliere de lucru pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor, pentru eficientizarea cooperarii si comunicarii între mediul stiintific si cel de afaceri, dar si consultari public-private, care ofera mediului de afaceri informare, consiliere, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a IMM-urilor. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie