Corina Cretu, despre portofoliul Politicii Regionale

 

Portofoliul Politicii Regionale reprezinta un mare succes, o dovada de mare încredere pentru România si o recunoastere a faptului ca tara noastra se afla pe picior de egalitate cu toate statele membre, a declarat Comisarul european desemnat pentru acest portofoliu, Corina Cretu, vicepresedinte al Parlamentului European.

corina cretu„Acest succes nu ar fi fost posibil daca alianta noastra nu ar fi avut acest rezultat incredibil pe care l-am obtinut la alegerile europarlamentare, 50 la suta din numarul total de locuri al românilor. Si spuneam atunci ca am vizitat zeci de localitati si am vazut cred ca sute de oameni, mii de oameni si pentru toate aceste comunitati locale acum voi avea onoarea sa lucrez — aceste comunitati locale din Romania si din toate statele membre, pentru ca odata ajuns membru al Comisiei Europene eu nu mai reprezint România, ci eu ma lupt pentru politica regionala si aplicarea si promovarea ei în toate statele membre. Deci este un mare succes, este dupa parerea mea o dovada de mare încredere, pentru ca stim cu toti ca România a întâmpinat multe dificultati în ultimii ani în accesarea fondurilor europene. Si cred într-adevar ca este o recunoastere a faptului ca România se afla la aceasta ora pe picior de egalitate cu toate statele membre, deci din acest punct de vedere nu pot decât sa fiu onorata de marea responsabilitate pe care o am în fata”, a declarat Corina Cretu duminica seara, la Antena 3.

Noul comisar european a precizat ca nu a fost vorba despre un alt portofoliu, cum ar fi cel de ajutor umanitar si situatii de urgenta. „Nu, pentru mine lucrurile au fost clare din punct de vedere oficial. Pe toate canalele mi s-a comunicat ca se vorbeste despre dezvoltarea regionala. Eu am fost vicepresedinte al Comisiei de dezvoltare si îmi pare rau ca acest portofoliu de ajutor umanitar a fost atât de denigrat. Sigur ca nu are atâta importanta pentru România. Portofoliile sunt egale ca importanta. Potrivit tratatelor europene, în afara functiei de presedinte al Comisiei Europene, si de Înalt reprezentant pentru politica externa, care sunt deasupra celorlalti, restul portofoliilor sunt egale, de importanta egala. Dar fiecare tara are alte necesitati si pentru România, potrivit necesitatilor noastre, într-adevar acest portofoliu de politica regionala este foarte important”, a subliniat Corina Cretu.

Referindu-se la culisele negocierilor, din care nu a facut parte, Corina Cretu a subliniat ca tot ceea ce stie este ca Dacian Ciolos a fost, de la început, prima optiune pentru comisar european în virtutea obtinerii postului de portofoliu al agriculturii. „Dar, în momentul în care s-a stiut foarte exact ca nicio tara nu poate continua cu acelasi portofoliu, dl. Ponta a avut aceasta propunere, am vazut si eu acum de vreo 10 zile, doua saptamâni aceasta scrisoare, odata cu toata lumea. Iar domnul Juncker, presedintele ales al Comisiei Europene, a decis sa ma intervevieze pe mine, si prima poza de la care am pornit a fost momentul interviului”, a completat comisarul desemnat, care a pledat în context pentru depasirea confruntarilor politice interne. (A-autor: Catalina Matei, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie