Finantarea afacerilor mici si mijlocii cu ajutorul investitorilor de tip „business angels” ar putea fi reglementata

 

Departamentul pentru IMM-uri vrea sa reglementeze pentru prima data finantarea afacerilor mici si mijlocii cu ajutorul investitorilor de tip business angels, finantatori privati mai putin restrictivi ca bancile, lucrand deja la un proiect de lege care sa simplifice acest proces impreuna cu oameni de afaceri.

business angels, investitori individualiAstfel, in teorie, legislatia ar trebui sa le permita micilor antreprenori sa ga­seasca mai usor bani pentru afacerea lor, mai ales in contextul in care din cauza crizei, bancile sunt tot mai rezervate in a acorda credite afacerilor mici, mult mai sensibile la dinamica economiei si cu un risc mai mare de a da faliment. Cu alte cuvinte, varianta proiectului de lege vazut de ZF propune ca, in schimbul finantarii unui business mic, investitorii „business angels“ sa poata fi scutiti de impozit pe dividende timp de cinci ani, dar si pe profitul care le ramane odata ce decid sa faca un exit – cu conditia ca acesta sa fie realizat doar dupa o perioada de minimum trei ani.

Daca in IT finantatorii de tip business angels sunt deja o sursa de finan­tare des folosita, o lege care sa puna la punct un cadru pentru o astfel de investitie ar putea determina o crestere a acestui tip de finantari si in alte industrii. Corina Mirea, zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie