Directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dambovita, Mirel Nica a fost retinut pentru santaj si luare de mita in forma continuata

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus retinerea lui Mirel Nica, director executiv al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dâmbovita, pentru santaj si luare de mita în forma continuata.

dnaÎn acelasi dosar a fost retinut si Virgil Valentin Rizea, comisar al Garzii de Mediu Dâmbovita, pentru luare de mita în forma continuata.

Cei doi vor fi prezentati marti Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.

„În perioada aprilie 2013 — iunie 2014, inculpatii Rizea si Nica au primit de la inculpatul Ion Banica, director de productie la SC RO Ecologic Combustibil Alternativ SRL Bucuresti — Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani si bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei si respectiv 2.500 lei, pentru ca, în exercitarea atributiilor de serviciu, sa favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încalcarilor prevederilor legale în materia protectiei mediului constatate”, se arata într-un comunicat al DNA transmis marti AGERPRES.

Totodata, sustin procurorii, în perioada decembrie 2013 — iulie 2014, prin acte de amenintare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulata de firma respectiva, Mirel Nica Mirel i-a determinat pe reprezentantii agentului economic sa încheie un contract de prestari servicii de publicitate cu o societate comerciala.

DNA mai precizeaza ca Virgil Rizea si Mirel Nica sunt suspectati si de savârsirea altor fapte de aceeasi natura.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie