Reducerea CAS cu 5% la angajator aprobata. Cu cat se vor reduce cheltuielile salariale ale firmelor?

 

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori a fost aprobat ieri de Camera Deputatilor, prin vot final, si urmeaza sa fie trimis spre promulgare presedintelui. Seful statului nu mai are dreptul sa solicite reexaminarea proiectului de lege, pentru ca si-a exercitat deja acest drept, asa incat trebuie sa promulge documentul in cel mult 10 zile de la data la care il primeste. Odata intrata in vigoare, masura va produce o serie de efecte in randul firmelor si in plus va implica anumite riscuri, sustin specialistii.

Bilant contabilPlenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri prin vot final proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori, care modifica Codul fiscal. Initiativa legislativa a primit 307 voturi „pentru”, 7 „impotriva” si 5 abtineri, se precizeaza intr-un comunicat al deputatilor, remis ieri redactiei.

Este pentru a doua oara cand deputatii voteaza proiectul de act normativ. Mai exact, documentul a fost aprobat initial pe 2 iulie 2014 si trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu. La acea data, insa, presedintele a retrimis documentul in Parlament spre reexaminare (pentru ca estimarea de compensare a impactului negativ provenit din aplicarea masurii era foarte vag exprimata si nu erau prezentate surse certe de venituri sau cheltuieli necesare compensarii), asa incat cele doua camere ale legislativului au reluat procedura de aprobare.

Mai departe, atat Senatul, cat si Camera Deputatilor au respins cererea presedintelui si au adoptat initiativa legislativa.

Conform Constitutiei, presedintele NU mai are dreptul sa solicite reexaminarea proiectului de lege si trebuie sa il promulge in cel mult 10 zile de la primirea documentului adoptat de deputati.

Avand in vedere acest lucru, proiectul de act normativ privind reducerea CAS urmeaza sa fie trimis spre promulgare presedintelui, dupa care va fi publicat in Monitorul Oficial si va intra in vigoare la trei zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie