Protestul Baroului Dolj programat pentru luni, 8 septembrie a fost suspendat

 

Prof. univ. dr. av. Ion Turculeanu, Decanul Baroului Dolj, a anuntat vineri, 5 septembrie 2014, ca va suspenda protestul programat pentru luni, 8 septembrie, urmând ca problemele semnalate sa fie discutate între conducerea Baroului Dolj si conducerile instantelor de judecata, potrivit unui baroul doljcomunicat.

Comunicatul:

”Publicarea Comunicatului din data de 25 august 2014, prin care am facut cunoscuta opiniei publice hotarârea Consiliului Baroului Dolj de a organiza o actiune în ziua de luni, 8 septembrie 2014, între orele 8:00-9:00, a generat reactii foarte diverse, care impun câteva precizari referitoare la considerentele actiunii si la scopul urmarit de aceasta.

Contextul în care a aparut necesitatea acestei actiuni cuprinde situatii ce nu pot fi generalizate, dar care au facut necesara întreprinderea de masuri de catre Baroul Dolj, în vederea semnalarii anomaliilor din relatiile dintre magistrati si avocati, dar, mai ales, în vederea remedierii acestora, într-un spirit de echilibru si colegialitate, în interesul calitatii actului de justitie.

În esenta, hotarârea Consiliului Baroului a urmarit transmiterea la început de an judecatoresc a unui apel catre magistrati în vederea dezvoltarii relatiilor profesionale bazate pe colaborare si respect reciproc între toti participantii la actul de justitie.

Citeste comunicatul integral pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie