Ministerul Finantelor Publice a publicat valoarea despagubirilor acordate pentru deponentii CEC in vederea achizitionarii de autoturisme

 

In vederea despagubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. pentru achizitionarea de autoturisme si ulterior le-au transferat la B.R.D. – S.A. cu acelasi scop, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului Ministerul Finantelor Publice 1nr.156/2007 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.232/2008, cu modificarile si completarile ulterioare si a Hotararii de Guvern nr.392/2014 privind aprobarea elementelor tehnice si modalitatea de stabilire a despagubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, precum si pentru punerea in executare a hotararilor judecatoresti, Ministerul Finantelor Publice a procedat la emisiunea de titluri de stat.

Valoarea despagubirilor acordate este de 45.682.637,79 lei din plafonul de 100.000.000 lei, aprobat initial. Conform prevederilor hotararii de guvern, aprobata in sedinta de guvern, emisiunea de titluri de stat a avut loc la data de 4 august 2014 cu scadenta in data de 3 septembrie 2014, informeaza Ministerul Finantelor Publice.

In prima zi bancara imediat urmatoare datei scadentei emisiunii de titluri de stat, respectiv 4 septembrie, persoanele fizice care au dreptul la despagubire se pot prezenta la ghiseele B.R.D. – Groupe Societe Generale – S.A. sau C.E.C. BANK – S.A., dupa caz, in vederea punerii la dispozitia acestora a sumelor cuvenite.

Pentru a intra in posesia sumelor reprezentand valoarea despagubiri, deponentii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta urmatoarele documente, dupa caz: cec cu suma limitata, un act de identitate valabil, acte de stare civila, procura speciala autentificata pentru a face dovada mandatului, certificat de mostenitor si alte documente legale. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie