Prejudiciu de aproape un milion de euro la Parcul Industrial Brazi

 

Procurorii anticoruptie au început urmarirea in rem într-un dosar constituit dupa ce conducerea SC Brazi Industrial Parc, societate aflata în subordinea Consiliului Judetean Prahova si care a pierdut un proces prin care este obligata sa plateasca aproape un milion de euro firmei presedintelui UNPR Prahova, Daniel Niculae, a depus o plângere la DNA.

Euro bancnotePotrivit raportului de activitate prezentat, vineri, de directorul SC Brazi Industrial Parc, Marcian Cosma, în cadrul sedintei Consiliului Judetean, societatea pe care o conduce a pierdut un proces cu firma Dalex Montaj SRL, ca urmare a acestui fapt conducerea parcului înaintând o plângere catre DNA pentru a se stabili cine se face vinovat de pierderea procesului si cum poate fi recuperat prejudiciul de aproape un milion de euro adus parcului industrial.

Marcian Cosma a declarat, pentru AGERPRES, ca firma respectiva, care se numea initial Montplast Product, a închiriat un imobil în Parcul Industrial Brazi, pe o perioada contractuala determinata.

La un moment dat, reprezentantii firmei nu si-au mai achitat obligatiunile catre parc, astfel ca respectiva societate a fost actionata în instanta pentru recuperarea datoriilor, parcul industrial câstigând procesul.

Ulterior, Montplast a intrat în insolventa si si-a schimbat numele în Dalex Montaj SRL, firma deschizând un proces la Tribunalul Prahova pentru recuperarea investitiei facuta în imobilul închiriat în Parcul Industrial Brazi. ‘Ne-au actionat în instanta pentru recuperarea sumei investite, desi, prin relatiile contractuale, nu aveam obligatie sa le dam vreun ban pentru ca investitiile si le-au asumat. În prima faza, noi am câstigat pe fond la Ploiesti, dupa care, din motive politice, la acea vreme actionarul principal fiind Daniel Niculae (presedintele UNPR Prahova—n.r.), acesta a cerut stramutarea procesului de la Ploiesti invocând ca Mircea Cosma, presedinte al CJ, ar avea influenta asupra instantelor prahovene si, fiind adversar politic al lui Mircea Cosma, ar fi putut pierde procesul. Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Pitesti’, a explicat Marcian Cosma.

Curtea de Apel Pitesti a admis, în noiembrie 2013, apelul reclamantei Dalex Montaj obligând pârâta SC Brazi Industrial Parc sa plateasca acesteia suma de 4.213.690 lei.

Decizia instantei a fost atacata de reprezentantii parcului industrial la instanta suprema, care, în luna iunie a acestui an, a respins ca nefondat recursul.

Directorul parcului industrial a precizat ca a facut o plângere la DNA, solicitând procurorilor care ar fi început urmarirea in rem în acest dosar ‘sa mearga pe firul istoriei si sa concretizeze cine se face vinovat pentru pierderea acestei sume’.

Pâna la acest moment, firma Dalex a executat deja din conturile Parcului Industrial Brazi suma de 1.211.473 de lei.

Marcian Cosma a mentionat ca va încerca sa obtina prin negocieri cu reprezentatii Dalex Montaj SRL esalonarea celor aproximativ trei milioane de lei pe care parcul le mai are de platit catre aceasta societate.(AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie