Ambasada SUA, ingrijorata de momentul ales pentru adoptarea ordonantei care permite alesilor locali ca in termen de zece zile sa isi poata alege partidul din care fac parte

 

Ambasada SUA se declara îngrijorata în legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali ca în termen de zece zile sa îsi poata alege partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.

ambasada sua”Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem îngrijorati în legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate”, se arata într-o declaratie a Ambasadei SUA remisa, joi, agentiei MEDIAFAX, înaintea începerii sedintei de Guvern pe agenbda careia se afla proiectul de act normativ.

Sedinta Executivului, programata initial pentru ora 10.00, a fost amânata pentru ora 10.30.

Proiectul de act normativ a fost anuntat oficial pe agenda sedintei Guvernului.

Primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima în scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia.

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 912 din 7 octombrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, în termen de 10 zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima în scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobândita în urma alegerilor”, se arata în proiectul de ordonanta de urgenta. Ioana Câmpean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie