Raportul Inspectiei Judiciare privind numirea judecatorilor care au solutionat dosarul ICA a fost contestat la CAB de Dan Voiculescu

 

Dan Voiculescu a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul Inspectiei Judiciare din CSM care a stabilit ca cei doi judecatori care au solutionat dosarul în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare au fost repartizati corect în completul care a solutionat cauza.

dan voiculescuContestatia lui Dan Voiculescu a fost înregistrata marti la Curtea de Apel Bucuresti, urmând sa fie repartizata aleatoriu unui complet de judecata si stabilita data la care se va judeca procesul.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, în urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, a fost repartizat în mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea.

Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta în mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

„În urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotarârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, în mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers”, potrivit CSM.

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, în primul rând, despre suspendarea din exercitarea functiei de judecator a lui Stan Mustata, pensionarea judecatorului Florica Duta, precum si promovarea la Înalta Curte de Casatie si Justitiei a judecatoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarea, respectiv înlocuitorul judecatorului suspendat Stan Mustata.

„Pe parcursul perioadei în care au avut loc înlocuirile în cadrul completului de judecata, cu judecatorii din lista de permanenta (29 aprilie – 10 iunie), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare în functii de judecatori, la curtile de apel. Doamna Carmen Bogdan si domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecatorii promovati la Curtea de Apel Bucuresti”, a aratat CSM.

Astfel, cei doi magistrati au fost judecatorii care, potrivit Hotarârii colegiului de conducere, au schimbat membrii completului, din care unul fusese suspendat, iar ceilalti nu mai functionau la acea instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de închisoare. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie