Gheorghe Bunea Stancu, presedintele suspendat al CJ Braila ramane in arest la domiciliu

 

Magistratii Tribunalului Galati au respins, marti, cererea procurorilor DNA Galati care au solicitat înlocuirea masurii arestarii la domiciliu, aplicata presedintelui suspendat al Consiliului Judetului (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cu masura arestarii preventive.

Gheorghe Bunea StancuProcurorii DNA au contestat decizia magistratilor si au cerut arestarea preventiva a lui Bunea Stancu ca urmare a faptului ca inculpatul ar fi luat legatura, în mod indirect, cu suspectul Soare Vasile, directorul firmei Concivia, la care presedintele CJ este actionar. Astfel, inculpatul ar fi încalcat una dintre masurile dispuse prin încheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galati, respectiv interdictia sa comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Tribunalul Galati a decis vineri, 8 august, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz în serviciu în forma continuata si de conflict de interese. Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz în serviciu în forma continuata. (AS — autor: Dan Paic, editor: Adrian Dragut), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie