Sportivii legitimati la cluburile sportive ar putea primi indemnizatii din bani publici de la bugetele locale – Proiect de Hotarare de Guvern

 

În ultimii ani, problema finantarii cluburilor sportive cu bani publici a fost una intens discutata de presa sau de oamenii din sport. În special cazuri precum cel al recent înfiintatului club de fotbal CSU Craiova au atras si mai mult atentia asupra fenomenului finantarii cluburilor de fotbal din bani publici. De asemenea, cazuri similare se petrec si la alte cluburi de fotbal din prima liga fotbalistica nationala, precum Petrolul Ploiesti, CSMS Iasi, Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna s.a.m.d.

bani monedeUn nou proiect de Hotarâre de Guvern aflat în consultare interministeriala prevede posibilitatea ca sportivii legitimati la cluburile sportive (inclusiv cele de fotbal) sustinute din bugetele locale sa primeasca indemnizatii din bani publici.

„Sportivii de performanta, legitimati în cadrul unui club sportiv, finantat de la bugetul local, pot primi o indemnizatie sportiva stabilita prin hotarâre a consiliului local, în functie de sumele alocate de la bugetul unitatii administrativ-teritoriale”, se arata în Hotarârea privind modificarea si completarea Normelor financiare pentru activitatea sportiva, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 1.447/2007.

Proiectul este semnat de viceprim-ministru, de ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Nicolae Dragnea, si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, si a primit deja aviz favorabil din partea ministrului Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrului delegat pentru buget Liviu Voinea si din partea ministrului Justitiei, Robert-Marius Cazanciuc.

În România, sute de cluburi din toate ramurile sportive sunt sustinute direct sau indirect de autoritatile locale, însa cei mai multi bani au fost atrasi de cluburile de fotbal. În ligile inferioare aproape toate cluburile sunt sustinute de autoritatile locale cu bani publici.

În conditiile noii modificari, sportivii vor putea fi remunerati direct de primarii, posibilitate care nu era prevazuta de vechea legislatie.

Citeste artcolul integral pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie