Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat. Aproape 40.000 de absolventi de liceu sustin astazi proba scrisa la Limba si literatura romana

 

Emotii pentru aproape 40.000 de absolventi de liceu înscrisi la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat. Probele scrise încep astazi cu testul la Limba si literatura româna. Un sfert din cei care s-au înscris la examen au terminat liceul în anii trecuti.

examen bacalaureat1Luni încep probele scrise la sesiunea a doua a bacalaureatului, relateaza Mediafax. Candidatii vor avea doua tipuri de subiecte, în functie de profilul liceului, umanist sau real.

Prima proba scrisa este luni, la Limba si literatura româna. Examenul scris va continua marti cu Limba si literatura materna. Miercuri candidatii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar vineri – proba la alegere a profilului si specializarii.

Ministrul Educatiei a organizat, ieri, o videoconferinta cu inspectorii scolari generali si cu membrii Comisiei Nationale de Bacalaureat. Remus Pricopie le-a atras atentia asupra masurilor de prevenire a eventualelor fraude si a abaterilor de orice fel.

Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie, pâna la ora 12.00 si în aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, între orele 12.00 si 16.00.

Contestatiile vor fi solutionate în 2 si 3 septembrie. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 4 septembrie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat a început în data de 18 august, cu probele orale.

Mediafax aminteste ca cei care vor sustine probele nu vor avea acces în salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose sau posete.

Candidatii nu pot intra în sala de examen cu manuale, carti, dictionare, telefoane mobile, casti audio sau orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati sau cu persoane din exterior.

Încalcarea acestor reguli va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acestia nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie