Aproximativ 500 de scoli vor fi reabilitate cu fonduri UE pana in 2016

 

Aproximativ 500 de scoli vor fi reabilitate cu ajutorul Uniunii Europene. Liderul PSD Liviu Dragnea a dat asigurari ca lucrarile se vor încheia pâna la sfârsitul anului 2016.

liviu dragnea 2Vicepremierul social-democrat Liviu Dragnea a promis ca aproximativ 500 de scoli vor fi reabilitate pâna în 2016 cu 240 de milioane de euro, fonduri ale Uniunii Europene. El a explicat ca, desi au fost initiate în 2007, lucrarile nu s-au încheiat pâna acum din cauza tipurilor diferite de contracte care au aparut în urma deciziilor guvernamentale.

„Un program a fost initiat cu Ministerul Educatiei ca beneficiar, apoi a venit alt ministru si a spus ca beneficiarul trebuie sa fie inspectoratul scolar, dupa care a venit alt ministru si a spus ca beneficiarul trebuie sa fie scoala, iar apoi a venit alt ministru care a spus ca beneficiarul trebuie sa fie consiliul local. Am fost în situatia de a avea o mie de santiere în domeniul scolilor cu patru tipuri de contracte”, a declarat presedintele executiv al PSD.

Liderul PSD a precizat ca toate localitatile unde lucrarile de modernizare au fost începute de consiliul local sau conducerea scolilor vor fi incluse în finantare, informeaza Mediafax. El a adaugat ca toate celelalte scoli si gradinite vor fi finantate prin programul Programul National de Dezvoltare Locala stabilit prin Ordonanta Guvernamentala nr. 28. „Absolut toate scolile care sunt în diverse faze de executie vor fi finalizate pâna la finalul anului 2016, speram noi, poate chiar jumatatea anului 2016, atât prin OG 28, cât si prin urmatorul Program Operational din urmatoarea perioada de programare”, a mai spus Liviu Dragnea. V.M. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie