Peste 700 de angajati ai TVR cer in instanta majorarea salariului de baza

 

Peste 700 de angajati ai TVR au solicitat Tribunalului Bucuresti sa oblige Societatea Româna de Televiziune (SRTv) sa le majoreze salariul de baza cu indicii de crestere a preturilor de consum, comunicati de Institutul National de Statistica.

tvrProcesul vizeaza obligarea Televiziunii Române la majorarea salariului de baza cu indicii de crestere a preturilor de consum, comunicati de Institutul National de Statistica, raportati la salariul de baza. Indicii sunt aferenti anilor 2008 – 2011 si primului trimestru din 2012, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunii Române.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, pe 17 aprilie, si, recent, instanta a stabilit primul termen de judecata, respectiv pe 14 octombrie.

Reclamantii în acest proces sunt Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Româna, dar si un numar de 725 de angajati, care sunt reprezentati de acelasi sindicat.

Contactat luni de agentia MEDIAFAX, Dragos Bocanaciu, presedintele SPUSTV, a spus ca acest proces nu este un demers de îmbogatire a angajatilor TVR.

„O perioada de trei ani de zile, conducatorii Televiziunii Române nu au respectat ceea ce era prevazut în Contractul Colectiv de Munca si anume indexarea salariilor cu rata inflatiei”, a spus Dragos Bocanaciu. „As vrea ca oamenii sa înteleaga ca nu este neaparat un demers al sindicatului pentru a-i îmbogati pe angajatii TVR, pentru ca, în momentul de fata, în ciuda a ceea ce se spune despre TVR, sunt peste 900 de angajati, adica mai mult de o treime, care au salariul minim pe functie”, a explicat Bocanaciu.

El a mai spus ca în TVR exista angajati care nu au mai beneficiat de o majorare de salariu din anul 2005. „Si atunci întreb si eu: «Ce preturi erau în 2005 si ce preturi sunt în 2014?» Eu nu cred ca nu au existat majorari de salarii în celelalte institutii media în acesti noua ani”, a mai spus Dragos Bocanaciu.

Pe de alta parte, contactat luni de agentia MEDIAFAX, Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca nu stie nimic despre aceasta actiune în instanta.

El a precizat ca drepturile salariale trebuie platite, amintind însa ca situatia financiara a Televiziunii Române este foarte dificila.

„O sa dam faliment, probabil salariatii nu se gândesc din ce o sa platim (…) Problema este daca avem resurse. Ma gândesc daca oamenii care se implica într-o asemenea actiune se gândesc de unde o sa platim, pentru ca suntem toti în aceeasi barca”, a spus Stelian Tanase. El a precizat ca „exista un precedent” si trebuie platita o diferenta de bani, însa nu a facut alte precizari cu privire la acest subiect. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie