Cele mai importante figuri feminine din justitia romana

 

Doua treimi din numarul total de judecatori sunt femei. Cele mai rasunatoare condamari în cazuri de coruptie au fost dictate în instante conduse de femei. La fel, cele mai eficiente mecanisme de combatere a infractiunilor, DNA si DIICOT, sunt coordonate de femei. Livia Stanciu, Lia Savonea, Laura Andrei, Laura Codruta Kovesi si Alina Bica coordoneaza Justitia din România. În plasa lor au cazut personaje influente, considerate intangibile în urma cu zece ani.

Codruta Kovesi 2Laura Codruta Kovesi, SEFA DNA

În mai 2013, Laura Codruta Kovesi (41 de ani) era numita procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Primari din mari orase, baroni locali care îsi conduceau discretionar judetele de ani de zile, judecatori si procurori care se credeau trimisii lui Dumnezeu pe Pamânt au fost retinuti si trimisi în judecata de magistratii din subordinea Laurei Kovesi. Inclusiv fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea, a fost retinut de procurorii DNA.

În iunie 2014, patru judecatori au fost retinuti dupa ce au format o adevarata retea care facea negot cu sentinte privind dosarele de insolventa. Capul afacerii era magistratul Mircea Moldovan. În acest dosar a picat în plasa DNA si miliardarul Dan Adamescu, retinut dupa ce ar fi apelat la serviciile lui Moldovan. Alti doi judecatori de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au fost trimisi în judecata dupa ce au primit mita excursii la Paris pentru solutii favorabile în litigii. Baronii locali Gheorghe Bunea Stancu sau Nicusor Constantinescu se ascund acasa sau prin statele Unite de frica DNA.

Spaima „baronilor”

Primarul Constantei, Radu Mazare, nu pierde nicio ocazie sa se plânga de actiunile procurorilor si, pentru prima data în multi ani, se gândeste sa renunte la functie „ca asa nu se mai poate”. De curând a intrat pe mâna procurorilor lui Kovesi inclusiv purtatorul de cuvânt al PSD, de acum celebrul Dan Sova, acuzat ca a pus umarul la capusarea complexurilor energetice Turceni si Rovinari prin semnarea mai multor contracte de asistenta juridica. Potrivit declaratiei de avere din mai 2013, Kovesi detine un apartament cu doua camere în Bucuresti, cu o suprafata de aproape 55 metri patrati, cumparat prin credit ipotecar în 2007, si un autoturism Skoda Octavia din 2013. Are doua credite bancare în valoare totala de 75.000 euro.

Livia StanciuLivia Stanciu SEFA ÎNALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE

Înalta Curte de Casatie si Justitie este condusa de Livia Stanciu (58 de ani), din 2010. Potrivit legii, ea conduce si unul din cele doua Complete de 5 judecatori de la instanta suprema. În mandatele sale au fost trimise dupa gratii o serie de „vedete” ale vietii publice. La unele procese a participat din postura de presedinte de complet. Pe 22 aprilie 2013, senatorul PSD Catalin Voicu a fost condamnat la sapte ani de închisoare. Politicianul care se visa ministru de Interne si care se dorea „papusarul” Justitiei a sfârsit închis dupa o serie de lesinuri si internari repetate în spitale. Prietenul sau, afaceristul Marius Locic, a primit patru ani cu executare.

„Specialista” în politicieni

Un alt personaj „cu greutate”, condamnat la închisoare chiar de Livia Stanciu, a fost Adrian Nastase, ex-premierul României. Doua condamnari a contabilizat Nastase în timpul mandatului Liviei Stanciu: doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calitatii” si patru ani cu executare în dosarul „Zambaccian”.

Citeste articolul integral pe evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie