Mesajul lui Dan Voiculescu dupa condamnarea la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare

 

Dan Voiculescu a publicat, pe blogul sau, primul mesaj de când a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. El a facut reprosuri presei.

dan voiculescu„Sunt îngrijorat ca presa din România, obsedata de rivalitati, consumata de mize financiare si politice, rateaza un moment decisiv pentru garantarea propriei libertati. Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încalcat deja vointa liber exprimata a 87% dintre români, sunt naivi si refuza sa vada amenintarea”, scrie Dan Voiculescu.

„Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecarui cetatean pot fi oricând încalcate. Chiar si drepturile celor care astazi se bucura miop de acest august fierbinte”, adauga acesta.

Fostul senator sustine ca este nevinovat si ca respecta Justitia, dar ca abuzurile trebuie combatute.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de închisoare.

În acelasi dosar au fost condamnati fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS)Corneliu Popa, la opt ani de închisoare, Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, si Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS, la câte sase ani de închisoare, si Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu în ADS, la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

În acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunând confiscarea mai multor imobile apatinând inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie