Fondurile de investitii interesate sa cumpere teren agricol in Romania

 

Analistii de pe piata imobiliara sustin ca cetatenii straini, dar mai ales fondurile de investitii, sunt în continuare interesati sa cumpere teren agricol în România. Este un domeniu în care criza financiara nu a lasat urme.

Teren de vanzarePiata terenurilor agricole din România s-a comportat aparte comparativ cu restul economiei zguduite de criza financiara din 2008. Daca pe alte segmente ale pietei imobiliare preturile s-au prabusit, iar investitiile s-au blocat, tranzactiile cu terenuri agricole s-au facut la preturi în crestere, iar procesul de scumpire continua. Investitorii au în continuare motive suficiente sa cumpere, în ciuda impedimentului numarul unu din tara noastra: farâmitarea excesiva.

„Perioada de recesiune nu a avut influente negative asupra evolutiei preturilor terenurilor agricole. Dimpotriva, preturile de tranzactionare s-au dublat, comparativ cu ultimele luni ale anului 2008. Desi pretul terenurilor agricole a urmat un trend ascendent, interesul pentru cumparare a fost si el în crestere”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Flavius Pop, Senior Consultant, Land and Capital Markets, DTZ Echinox.

„În ultimele 12 luni, preturile terenurilor arabile din România au crescut cu aproximativ 10 – 15%, în functie de mai multi factori precum: situatia juridica a terenurilor, cheltuielile ulterioare achizitiei, gradul de comasare al parcelelor, topografia, clasa de fertilitate a solului”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Catalin Novac, expert în cadrul agentiei imobiliare Darian.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie