Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca Alin Simota sa ramana in arest la domiciliu

 

Fostul finantator al clubului Jiul Petrosani Alin Simota, fost vicepresedinte al PNL Hunedoara, acuzat de procurori de evaziune fiscala, delapidare, înselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, ramâne în arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, marti, cererea DIICOT privind revocarea acestei masuri preventive.

alin simotaInstanta a respins ca nefondata contestatia formulata de procurori împotriva încheierii Tribunalului Alba de la mijlocul saptamânii trecute prin care s-a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Alin Simota. DIICOT solicitase arestarea preventiva pentru 29 de zile a acestuia.

De asemenea, instanta a respins contestatia formulata de DIICOT si cu privire la alti doi inculpati, Gheorghe Dragomir si Ioan Tocila, pentru care Tribunalul Alba dispusese masura controlului judiciar, a mentionat purtatorul de cuvânt al CA Alba Iulia, judecator Aurelian Mocan.

Alin Simota a fost retinut, în urma cu o saptamâna, de DIICOT — Serviciul Teritorial Alba Iulia într-un dosar în care acesta este acuzat de evaziune fiscala, delapidare, înselaciune si constituire a unui grup infractional organizat. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de euro.

Activitatea grupului infractional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, între 2007 si 2012.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, ca firmele lui Simota ar fi primit contracte de la institutii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii câstigati ar fi fost folositi pentru finantarea campaniei electorale din 2008. Simota a candidat în urma cu sase ani la Primaria Petrosani si pentru Senat.

Alin Simota se afla si anterior acestei masuri în arest la domiciliu, el fiind trimis în judecata, în toamna anului trecut, într-un alt dosar, sub acuzatia ca este liderul unei grupari infractionale ai carei membri au executat mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor oameni de afaceri din Hunedoara. Simota s-a aflat în arest preventiv în acest dosar din iunie 2013 pâna în mai 2014.(AS — autor: Marinela Brumar, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie