KPMG Advisory preconizeaza atragerea unui partener solid in actionariatul Astra Asigurari dupa luna septembrie

 

Administratorul special al Astra, KPMG Advisory, discuta cu un numar de potentiali investitori strategici si preconizeaza atragerea unui partener solid în actionariatul asiguratorului dupa luna septembrie, când va fi lansata a doua operatiune de majorare a capitalului social de 490 milioane de lei.

astra asigurari„Suntem în discutii cu un numar de potentiali investitori strategici si preconizam ca eforturile noastre de atragere a unui partener solid pentru Astra se vor concretiza dupa luna septembrie, când vom lansa a doua operatiune de majorare a capitalului social pentru o suma ce va completa aportul actionarilor existenti din prima etapa pâna la plafonul de 490 milioane lei. Aceasta operatiune de majorare a capitalului social va fi adresata atât actionarilor existenti, cât si noilor actionari”, se arata într-un comunicat al KPMG Advisory remis MEDIAFAX.

În a doua parte a lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala la Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o prima faza.

Cresterea capitalului social a fost inclusa în planul de redresare a Astra, aprobat de ASF la 7 aprilie.

Planul de masuri mai prevede, printre altele, solutionarea amiabila a unui numar restrâns de litigii derivând din raporturi de asigurare, recuperarea în conditiile legii a unor împrumuturi acordate de societate, cresterea capacitatii tratatelor de reasigurare încheiate de societate pentru transferul riscurilor de natura catastrofala si fuziunea cu un alt asigurator din piata (AXA România – n.r.), potrivit KPMG Advisory.

Actionarii Astra au aprobat, la 12 mai, delegarea administratorului special, KPMG Advisory, atributia de majorare capitalului companiei de asigurari cu 490 milioane lei.

La finele lunii iunie, KPMG Advisory a aprobat majorarea capitalului social al asiguratorului cu 70 milioane lei, de la 192,7 milioane lei la 262,7 milioane lei, prin aportul actionarilor societatii.

Majorarea de capital va fi efectuata prin emisiunea a 26,3 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 2,66 lei/actiune, se arata într-un anunt publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Oferta poate fi subscrisa doar de actionarii companiei, proportional, iar actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.

Data de înregistrare a actionarilor care pot subscrie în cadrul ofertei este 14 iulie 2014, se mai arata în anunt.

Perioada în care va fi derulata operatiunea va fi stabilita dupa selectarea unui intermediar si dupa ce acesta va întocmi anuntul de oferta si prospectul.

„În prezent, se afla în derulare prima operatiune de majorare a capitalului social cu 70 milioane de lei, în cadrul unei proceduri de subscriere care se adreseaza exclusiv actionarilor existenti ai societatii, si ne bazam pe suportul acestora pentru finalizarea cu succes a acestei operatiuni. În perioada imediat urmatoare, vom publica prospectul de emisiune proportionat al acestei emisiuni, în conformitate cu prevederile legislatiei pietei de capital, urmând ca dupa publicarea prospectului sa înceapa sa curga termenul de 30 zile în care actionarii pot subscrie în cadrul acestei majorari, asteptarea fiind ca acest proces sa se finalizeze înainte de sfârsitul lunii septembrie”, se mai spune în comunicatul KPMG Advisory. Adrian Dumitrache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie