Compania Indra Sistemas Bucuresti a contestat in instanta informatizarea actelor de stare civila

 

Compania Indra Sistemas Bucuresti a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia prin care Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia Romsys privind rezultatul reevaluarii ofertelor pentru sistemul de emitere online a actelor acte in dosar vs folderde stare civila. Indra Sistemas este parte a consortiului condus de Romsys – unul dintre cei mai mari integratori locali de IT&C, desemnat de Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), într-o prima faza, câstigator al licitatiei pentru sistemul de emitere online a actelor de stare civila, contract estimat la 151,5 milioane de lei, TVA inclusa (34,4 milioane de euro).

Ulterior, în baza unei hotarâri a Curtii de Apel Bucuresti, ministerul a reevaluat ofertele si a desemnat câstigatoare oferta consortiului condus de UTI Grup. Pretul solicitat de UTI, de 150,9 milioane lei (cu TVA), a fost cel mai ridicat din cadrul licitatiei. Licitatia pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila a fost lansata de MSI în august 2013.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale este îmbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila. Sistemul IT va trebui sa fie livrat înainte de 1 iulie 2015. În cadrul proiectului vor fi scanate si digitalizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente. Adrian Dumitrache, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie