Tribunalul Ilfov a respins cererea de liberare conditionata formulata de Sorin Ovidiu Vintu

 

Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în detentie pentru favorizarea lui Nicolae Popa, ramâne închis, a decis, joi, Tribunalul Ilfov, care a mentinut hotarârea Judecatoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsa cererea de liberare conditionata.

sorin ovidiu vantuDecizia Tribunalului Ilfov este definitiva.

Dupa 22 august, Vîntu va avea însa posibilitatea de a face o noua solicitare de liberare conditionata, care va fi judecata pe fond de Judecatoria Sectorului 4.

În 26 mai, cererea de liberare conditionata formulata de Sorin Ovidiu Vîntu – încarcerat dupa condamnarea la închisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa – a fost respinsa ca nefondata de magistratii de la Judecatoria Sectorului 4.

Instanta a aratat, în motivarea deciziei, ca timpul executat de Vîntu din cei doi ani de închisoare pentru favorizarea lui Nicoale Popa nu este suficient pentru ca acesta sa-si însuseasca scopul preventiv si educativ al pedepsei.

În cererea de liberare, avocatii lui Sorin Ovidiu Vîntu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizata de reprezentantii Penitenciarului Jilava în perioada în care a executat pedeapsa primita în dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghi?a. Din aceasta rezulta ca Vîntu „are o personalitate matura, abilitatea de a se adapta normelor si regulilor unui grup stabil, conduita echilibrata, este o persoana inteligenta, întreprinzatoare, activa social”.

„În privinta comportamentului petentului în perioada de libertate intervenita între cele doua condamnari va rugam sa observati ca petentul a avut o conduita conforma cu normele de convietuire sociala, acordând o încredere sportia justitiei în general si rolului social al acesteia, în conditiile în care a apelat la organele judiciare ale Statului, formulând un denunt (…) cu privire la savârsirea unei infractiuni de trafic de influenta (…) de catre inculpatul Obreja Rudel”, s-a mai precizat în cererea de liberare conditionata.

Potrivit articolului 587 din noul Cod de procedura penala, liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria în a carei circumscriptie se afla locul de detinere.

Vîntu se afla la penitenciar dupa ce a fost condamnat definitiv, în 24 ianuarie, de instanta suprema, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizarii lui Nicolae Popa. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie