Gheorghita Pârlog, liderul de sindicat de la CET Braila: Am renuntat la greva foamei pentru ca nu mai puteam suporta

 

Cei sase angajati ai CET Braila care au intrat, joia trecuta, în greva foamei, au încetat protestul luni seara, în urma promisiunilor ca îsi vor primi salariile pe o luna cel târziu pâna vineri.

Potrivit liderului de sindicat al angajatilor fabricii de caldura brailene, Gheorghita Pârlog, cei sase angajati au încheiat, luni, greva foamei, dupa ce au primit asigurari ca marti va fi convocata o sedinta de urgenta a Consiliului Local Municipal în urma careia va fi aprobata alocarea sumei necesare platii salariilor si tichetelor de masa aferente unei luni.

Sursa citata a adaugat ca pâna vineri oamenii îsi vor primi salariile, urmând ca în viitorul apropiat sa fie achitate si celelalte drepturi salariale restante pe doua luni.

„Am renuntat la greva foamei pentru ca nu mai puteam suporta. Un om a cedat sâmbata, altul era sa cedeze în aceasta dimineata (n.r. – luni dimineata). Am primit asigurari de la consilieri, de la politicieni, de la presa, toti ne-au încurajat si ne-au sustinut. Avem convingerea ca vom primi salariile si nu are sens sa ne riscam viata”, a declarat, luni, liderul de sindicat Gheorghita Pârlog.

Sase angajati ai CET Braila au intrat, joi dimineata, în greva foamei, în semn de protest fata de faptul ca nu si-au primit salariile si tichetele de masa de trei luni. Oamenii s-au instalat într-unul din birourile societatii CET, sperând ca prin aceasta forma de protest vor determina autoritatile sa le dea salariile restante.

Sâmbata, unuia dintre grevisti, un barbat de 45 de ani, i s-a facut rau, fiind luat de o ambulanta si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie