Legea audiovizualului a fost modificata

 

Toate televiziunile si radiourile din România si din UE trebuie sa aiba acces corect, rezonabil si nediscriminatoriu la evenimentele de mare interes pentru public, transmise în exclusivitate de catre un radiodifuzor român, „în scopul realizarii de reportaje scurte de stiri”, potrivit unei noi legi.

legea audiovizualuluiNoul act normativ (Legea numarul 95), care a fost publicat în Monitorul Oficial din 4 iulie, modifica articolul 86 din Legea audiovizualului numarul 504/2002.

Potrivit noului act normativ, articolul 86 al Legii audiovizualului se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(1) Oricare radiodifuzor aflat sub jurisdictia României sau a unui alt stat membru al Uniunii Europene are acces, în conditii corecte, rezonabile si nediscriminatorii, la evenimente de mare interes pentru public, transmise în exclusivitate de catre un radiodifuzor aflat sub jurisdictia României, în scopul realizarii de reportaje scurte de stiri, cu respectarea prevederilor art. 85. (2) În cazul radiodifuzorilor aflati sub jurisdictia aceluiasi stat membru al Uniunii Europene cu radiodifuzorul care a obtinut drepturi de exclusivitate asupra evenimentului, accesul în scopul realizarii de reportaje scurte de stiri se solicita radiodifuzorului respectiv”.

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului (care a fost adoptat de Parlament pe 1 iulie 2014, n.r.) a fost initiat în 2013 de Ministerul Culturii, în conditiile în care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) nu are drept de initiativa legislativa, dupa cum agentia MEDIAFAX a relatat pe 21 martie 2013.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie