Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru angajatii maternitatilor care nu anunta cand un copil e abandonat – Proiect legislativ

 

Amenda poate ajunge la 5 mii de lei. Asa prevede un proiect lansat în dezbatere publica de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Documentul stabileste termene pâna la care asistentii medicali, cei sociali sau politia trebuie sa solutioneze un abandon. Proiectul va fi dezbatut pâna la jumatatea lunii viitoare.

natalitate, bebelusiCând observa ca mama lipseste nemotivat din spital, asistentul social din spital va fi obligat sa sune imediat la Protectia Copilului si la Politie. Asa se vor declansa de acum înainte cercetarile pentru un caz de nou nascut abandonat.

Daca parintii nu sunt gasiti în 5 zile, copilul va fi dat în plasament. Cine va întârzia procedurile va fi sanctionat cu amenda cuprinsa între 500 si 5.000 de lei.

Vineri, la spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iasi, cea mai mare unitate medicala de profil din zona Moldovei, erau internati 7 copii de care parintii nu pot avea grija acasa.

Proiectul lansat în dezbatere publica mai stabileste si monitorizarea gravidei aflata în situatie de risc. Astfel, abandonul ar putea fi prevenit.

Din datele centralizate de autoritati reise ca, anual, peste o mie de copii sunt abandonati în maternitati. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie