Dan Voiculescu solicita ridicarea controlului judiciar

 

Dan Voiculescu a fost, joi dimineata, la DNA, unde a solicitat procurorilor ridicarea controlului judiciar dispus în cazul sau, invocând faptul ca „expunerea excesiva”, prin faptul ca trebuie sa mearga de doua ori pe saptamâna la Politie, creeaza impresia ca el este vinovat.

dan voiculescu„Le-am spus ca as dori sa nu ma mai duc permanent la Politie, pentru ca nu sunt motive. De plecat din tara nu plec, ca oricum concediul l-am stricat. Sa stea toata lumea linistita, nu sunt motive”, a spus Voiculescu, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Dan Voiculescu a adaugat ca a avut suficiente argumente pentru contestarea controlului judiciar. „Eu am motivat în felul urmator: nu sunt vinovat, exista prezumtia de nevinovatie, iar expunerea asta excesiva, practic, creeaza imaginea unui om care, daca în fiecare zi sau de doua ori pe saptamâna merge la Politie, înseamna ca are niste probleme. Eu, deocamdata, nu am niciun fel de problema. Va repet, aceasta ancheta este în derulare, o sa se vada ca nu l-am cunoscut pe unul si pe altul, daca îl cunosc, daca nu-l cunosc, care au fost motivele pentru care ei au facut aceste declaratii, adica e în derulare. Si ca sa spui despre cineva ca e vinovat înainte sa se hotarasca definitiv daca-i vinovat mi se pare ca e interes”, a explicat el.

Printre obligatiile controlului judiciar dispus în cazul lui Voiculescu se numara si aceea de a se prezenta de doua ori pe saptamâna, luni si vineri, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Ilfov.

Tribunalul Bucuresti a respins, în 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a masurii controlului judiciar, dispusa de procurorii anticoruptie în dosarul în care acesta este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, în motivarea deciziei, ca masura controlului judiciar în cazul lui Dan Voiculescu este proportionala cu gravitatea acuzatiilor si necesara pentru a fi evitate presiunile pe care acesta le-ar putea face, în conditiile în care este judecat pentru fapte similare.

Decizia tribunalului a fost contestata de Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucuresti, care, în 24 iulie, a decis, joi, sa sesizeze instanta suprema în legatura cu aceasta speta.

Întrebat de ce a contestat masura preventiva luata în cazul sau, Dan Voiculescu spunea ca nu îl deranjeaza sa se prezinte la instanta sau în fata procurorilor de fiecare data când este chemat, dar este deranjat de faptul ca trebuie sa mearga în fiecare luni si vineri la Politie si ca îl suna un politist sa îl întrebe unde este si ce face. Roxana Alexe, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie