Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor: Partea bulgara nu poate invoca lipsa întâlnirilor

 

Ministerul Transporturilor a finalizat la timp toate lucrarile care îi reveneau la podul Calafat-Vidin, iar lucrarea a fost întârziata din cauza claim-urilor (n.r. – solicitari suplimentare de finantare) pe care le solicita firma spaniola ce executa lucrarile pentru Ministerul Transporturilor din Bulgaria, a declarat vineri, pentru Agerpres, Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor.

„Toate aceste aspecte au fost semnalate în scris de catre Ministerul Transporturilor din România atât în raport cu partea bulgara cât si cu CE, respectiv comisarul Hahn. Lipsa de reactie în raport cu Comisia Europeana poate conduce si în acest caz (ex-ISPA, termen decembrie 2012) la corectii atât pentru România cât si pentru Bulgaria. Partea bulgara nu poate invoca lipsa întâlnirilor, dat fiind ca sunt organizate regulat, aceasta fiind procedura ISPA fireasca”, a explicat fostul ministru.

Acesta a precizat ca, în cazul în care Ministerul Transporturilor nu reactioneaza, vom fi „probabili pusi în situatia sa suportam niste corectii pentru care nu suntem responsabili”.

România si-a îndeplinit toate angajamentele legate de constructia podului Calfat-Vidin, care este finalizata de circa un an de zile pe partea româneasca, dar si în ceea ce priveste compania care va administra podul, dupa ce acesta va fi dat în folosinta de partea bulgara, a declarat vineri, Septimiu Buzasu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie