Masinile cu volan pe dreapta se inmultesc pe soselele din Romania. Vezi de ce

 

Ceea ce în urma cu câtiva ani parea un lucru exotic si ciudat începe sa devina moda în România. Este vorba de masinile cu volan pe dreapta. Sunt si mai ieftine, iar unii soferi cred ca este mai interesant sa conduca altfel decât colegii de trafic. Multi dintre cei care le cumpara nu le înmatriculeaza, însa din cauza taxelor. Asa ca în statistici, nu sunt înmatriculate mai mult de 15.000 de astfel de masini.

masini cu volan pe dreaptaMasinile aduse din Marea Britanie au intrat pe piata din România dintr-un motiv foarte simplu: sunt foarte ieftine. Lipsa unei piete în Europa îi face pe britanici sa le vânda chiar si la jumatate de pret fata de cele cu volan pe stânga. Exista însa si probleme pentru cumparatorii care vor sa le foloseasca în România.

Soferii care conduc în Romania masini cu volanul pe dreapta trebuie sa fie mult mai atenti în trafic.

Cea mai mare problema o reprezinta depasirea. Trebuie sa iesi pe contrasens mult mai mult decât atunci când depasesti cu o masina cu volan pe dreapta.

Tocmai acest lucru duce uneori la accidente care pot fi foarte grave.

Unii soferi au gasit solutii pentru a avea o vizibilitate mai buna atunci când depasesc. Vezi în materialul video.

Registrul Auto Român nu recomanda soferilor sa cumpere astfel de masini, dar nici nu poate refuza omologarea lor. În unele cazuri impune însa proprietarilor o serie de modificari. Trebuie sa îsi modifice sistemul de iluminare, spune directorul general al RAR, George Dinca.

14.000 de masini cu volanul pe dreapta au fost înmatriculate în România în ultimii trei ani. Recordul apartine anului 2013, cu aproape 7.000. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie