Ministrul Liviu Voinea sustine ca majorarea contributiei pentru asigurarile de sanatate nu a fost discutata cu FMI in ultimii doi ani

 

Cresterea contributiei pentru asigurarile de sanatate nu a fost discutata cu Fondul Monetar International (FMI), a sustinut ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, aratând ca în ultimii doi ani, de când participa el la discutiile cu FMI, nu a fost abordata o astfel de tema.

liviu voinea„Nu s-a discutat, cel putin în ultimii doi ani de când particip eu la discutiile cu Fondul Monetar International”, a spus Voinea.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Dorel Sandesc a declarat luni, la conferinta de presa dedicata Zilei Internationale de Lupta împotriva Hepatitei, organizata de MEDIAFAX, în parteneriat cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO), ca au fost discutii globale pentru o eventuala crestere a contributiei pentru asigurarile de sanatate pâna la 14%, precizând ca acesta nu este un obiectiv sau o masura stabilita de Guvern, iar pâna acum nu exista o decizie în acest sens.

„A fost o discutie privind analiza sistemului de sanatate. Nu este un obiectiv sau o masura stabilita de Guvern. Au fost discutii globale. Nu avem o discutie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discutie în perspectiva si merita facuta, dupa parerea mea”, a spus secretarul de stat, Dorel Sandesc a adaugat ca discutia din Guvern privind reducerea CAS a venit si pe fondul unei „frici de noi taxe”. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie