Comparatie intre abonamentele de baza oferite de Cosmote, RCS, Orange si Vodafone

 

Odata cu adoptarea la scara larga a dispozitivelor mobile, tarifele pentru convorbiri, mesaje text si trafic de date au scazut si sunt în continua scadere, inclusiv în roaming. Totusi, atunci când îti alegi un abonament, întotdeauna trebuie sa verifici oferta tuturor telefon si bani, roamingoperatorilor, pentru a primi servicii cât mai complete pentru cât mai putini bani. Am decis astfel sa analizam abonamentele de baza oferite de catre cele patru companii de telecomunicatii principale din România si sa le comparam din punct de vedere al pretului si al serviciilor incluse.

Cosmote

Pentru a nu favoriza pe nimeni, vom merge în ordine alfabetica, primul la catalog fiind Cosmote. Abonamentul de baza al operatorului se numeste Cosmote Free XS si are un pret de pornire de 7 euro pe luna. Abonamentul poate fi facut pe 12 sau 24 de luni si include aparent tot ce ti-ai putea dori, nelimitat. Într-adevar, de cei 7 euro primesti convorbiri nelimitate în Cosmote si Romtelecom, însa acel internet nelimitat vine cu o mentiune. Asteriscul explica faptul ca ai doar 50 MB de trafic de date inclus în acest abonament, care poate fi consumat la viteza de 3,6 Mbps, dupa care poti naviga nelimitat la numai 32 kbps. De asemenea, apelurile în afara retelei vor trebui sa fie scurte, întrucât Cosmote Free XS include doar 50 de minute de convorbiri externe.

Digi Mobil

Urmatorul pe lista este DIGI Mobil, reteaua mobila a companiei RCS-RDS. Desi exista doua abonamente ieftine la acelasi pret, ne vom orienta catre Complet 2, care vine la pachet si cu un telefon gratuit (la alegere între Huawei U2805 si Digi Mobil P202). Acesta ofera de asemenea convorbiri nelimitate în reteaua Digi (mobil sau fix), însa ne ademeneste cu 100 de minute nationale si internationale, cât si cu trafic de internet inclus de 3 GB cu viteze de „pâna la” 21,6 Mbps. Acest abonament pare sa fie o oferta imbatabila, însa avem câteva mici precizari. În primul rând, reteaua Digi este exclusiv orientata catre dispozitive 3G si nu va functiona pe terminale care nu includ asemenea capabilitati. În al doilea rând, semnalul retelei în afara oraselor este slab. Din fericire, exista posibilitatea de roaming national gratuit folosind antenele Vodafone, însa doar pentru apeluri telefonice. Traficul de date în roaming este însa limitat la doar 100 MB. În ultimul rând, vitezele de internet prin 3G nu ating aproape niciodata pragul superior de 21,6 Mbps. Este de mentionat faptul ca perioada contractuala este de minim 24 de luni, iar site-ul oficial ne informeaza ca abuzarea de roaming national atunci când nu este necesar poate duce la restrictionarea accesului la acest serviciu.

Citeste mai departe pe go4it.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie