Consumul de carne si produse din carne a scazut cu 25% in ultimii cinci ani

 

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si în prima parte a anului în curs, a declarat agentiei MEDIAFAX Ovidiu Dusleag, vicepresedintele Asociatiei Române a Carnii (ARC).

carne in galantar„Piata de mezeluri a scazut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimarile initiale pentru acest an prognozau o crestere zero, dar cei mai recenti indicatori arata o scadere de 1-2%”, a mai spus Dusleag.

Acesta a afirmat ca în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel putin 25%.

Carnea de porc ramâne în topul preferintelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc. Mai nou exista o tendinta de crestere a consumului de carne si produse din carne de curcan.

„Tendinta generala a consumatorilor a fost de a alege produse mai economice, dar au fost mai selectivi, alegând cu precadere producatori recunoscuti. În functie de vârsta si nivelul de educatie, criteriile de achizitie difera”, a mai spus oficialul asociatiei. Liviu Iancu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie