Ministerul pentru Societatea Informationala a actualizat Registrul furnizorilor de servicii de certificare

 

Registrul furnizorilor de servicii de certificare pentru semnatura electronica a fost actualizat ieri de Ministerul pentru Societatea Informationala. Acest lucru vine in contextul in care doi dintre cei cinci furnizori de astfel de servicii si-au reinnoit acreditarile, pentru ca acestea expirau in perioada urmatoare.

semnatura electronicaRegistrul furnizorilor de servicii de certificare pentru semnatura electronica a fost actualizat ieri, au declarat reprezentantii Ministerului pentru Societatea Informationala la solicitarea AvocatNet.ro. Acest lucru vine in conditiile in care unora dintre firmele inscrise in registru le expirau acreditarile pe 26 iulie si pe 8 august.

Mai exact, firmei Trans Sped ii expira acreditarea pe 26 iulie, insa reprezentantii firmei ne-au declarat ca au efectuat toate demersurile si procedurile si au obtinut reacreditarea inainte de data expirarii celei actuale.

Acest lucru ne-a fost confirmat si de catre oficialii de la Ministerul pentru Societatea Informationala, care ne-au explicat ca acreditarea Trans Sped a fost prelungita prin Ordinul MSI nr. 396/02.07.2014.

De asemenea, pe 8 august expira acreditarile altor doua firme, Digisign si Certsign.

Reprezentantii Digisign, ne-au precizat ca firma a fost acreditata, lucru confirmat si de Ministerul pentru Societatea Informationala. Potrivit oficialilor de la minister, Digisign a fost acreditata prin Ordinul MCSI nr. 441/23.07.2014.

In ceea ce priveste Certsign, aceasta este in curs de acreditare, dupa cum ne-au spus oficialii MSI.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie