Contractul de cesiune a drepturilor de autor

 

În practica, în activitatea unei institutii/societati, pe lânga contractul individual de munca si contractul de prestari servicii, foarte des întâlnit este si contractul de cesiune a drepturilor de autor.

drepturi de autorTocmai având în vedere aceasta realitate obiectiva, în articolul de fata ne-am propus sa prezentam câteva aspecte referitoare la contractul de cesiune a drepturilor de autor. Fara a avea pretentia unei prezentari exhaustive a subiectului având în vedere larghetea acestuia, am împartit prezentul articol în doua parti: astfel, în prima parte a acestuia vom prezenta câteva aspecte generale ce pot prezenta interes referitor la acest tip de contract, iar în cea de-a doua parte a articolului vom prezenta aspecte legate de fiscalitatea contractului de cesiune a drepturilor de autor.

Ce este contractul de cesiune a drepturilor de autor si unde regasim reglementarea legala referitor la acest tip de contract?

Contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor este contractul prin care autorul transmite drepturile sale patrimoniale, integral sau partial, celeilalte parti, denumite cesionar, care se obliga în schimb sa plateasca autorului cedent pretul acestei cesiuni.

Reglementarea legala privind contractul de cesiune a drepturilor de autor o regasim în Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare (denumita în continuare Legea nr. 8/1996); de asemenea, reglementarea în ceea ce priveste fiscalitatea acestui tip de contract o regasim în Codul fiscal.

Vezi in ce cazuri se poate încheia un contract de cesiune a drepturilor de autor pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie