Statul roman da Enel in judecata pentru pachetul de actiuni de la Electrica Muntenia

 

Statul român da Enel în judecata pentru pachetul de actiuni de la Electrica Muntenia

ciocanelSocietatea de Administrare a Participatiilor în Energie (SAPE), companie desprinsa din Electrica si aflata în subordinea Departamentului pentru Energie, va deschide o actiune împotriva Enel la Tribunalul Arbitral de la Paris, în cazul vânzarii de catre Electrica a participatiei minoritare din fosta filiala Muntenia Sud.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a prezentat o nota în Guvern pe acest subiect.

‘Cu aceasta ocazie, membrii Executivului au fost informati ca statul român, prin SAPE, va solicita Enel plata unei sume de 521,583 milioane de euro, invocând Optiunea ‘Put’, exact asa cum a fost deja stabilit prin Hotarârea de Guvern nr. 1163/27.11.2012. Potrivit prevederilor din contractul de privatizare, semnat în iulie 2007, Electrica are dreptul de a vinde si Enel are obligatia de a cumpara o parte sau întregul pachet de 23,57% din actiunile fostei Electrica Muntenia Sud catre Enel (dreptul de Optiune ‘Put’)’, se arata în comunicatul SAPE.

‘Am informat Guvernul ca am luat decizia de a nu mai prelungi memorandumul de întelegere semnat cu Enel în data de 7 iulie 2013 si care va expira pe 31 iulie 2014. Drept urmare, SAPE urmeaza sa deschida procedura de arbitraj contra Enel la Curtea Internationala de Arbitraj a Camerei Internationale de Comert de la Paris’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata în contextul în care discutiile amiabile purtate de partea româna cu Enel nu au condus la o întelegere între parti.

Citeste articolul integral pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie