Hotararile judecatoresti in forma anonimizata ar putea fi accesate gratuit pe internet

 

Hotararile judecatoresti, in forma anonimizata, ar putea fi accesate gratuit pe internet in viitor. Aceasta intrucat, potrivit unui anunt postat recent de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania pe site-ul sau, institutia cere o oferta privind realizarea unui parteneriat in acest sens.

internet„Institutul Roman pentru Informatii Juridice invita pe toti cei interesati sa depuna oferte privind realizarea in parteneriat a unui proiect informatic de anonimizare a hotararilor judecatoresti si de publicare a acestora pe o pagina de internet care poate fi accesata gratuit de catre public”, se mentioneaza in anuntul postat recent pe site-ul UNBR.

Practic, acest lucru inseamna ca, daca se va realiza un parteneriat de acest tip, hotararile emise de instantele judecatoresti vor putea fi accesate gratuit de toti cei interesati.

Conform UNBR, data limita pentru depunerea ofertelor este 31 iulie, ora. 16.00.

Mai multe detalii privind proiectul sunt disponibile aici.

In prezent, exista o platforma web unde pot fi consultate unele hotarari judecatoresti, www.jurisprudenta.org.

Jurindex este un serviciu gratuit, care-si propune sa ofere accesul liber la hotararile judecatoresti pronuntate de instante. Jurindex se afla sub egida Consiliului Superior al Magistraturii. Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie