Arest la domiciliu pentru medicul Viorica Oniga, fost sef a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova

 

Magistratii Tribunalului Buzau au dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru fosta sefa a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, medicul Viorica Oniga, trimisa in judecata pentru fapte de coruptie si aflata in arest preventiv din luna mai a anului trecut.

viorica onigaAstfel, magistratii au admis cererea formulata de avocatii inculpatei Viorica Oniga si au dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru fosta sefa a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova.

„Admite cererea formulata de inculpata Oniga Viorica. In baza art. 242 alin.2 Cod procedura penala dispune inlocuirea masurii arestului preventiv al inculpatei cu masura preventiva a arestului la domiciliu. In baza art. 221 Cod procedura penala impune inculpatei obligatia de a nu parasi imobilul in care locuieste situat in municipiul Ploiesti, str. Ana Ipatescu, nr. 24, judetul Prahova, fara permisiunea instantei de judecata”, se arata in solutia pe scurt publicata pe portalul instantelor de judecata.

Totodata, Oniga a primit interdictia de a lua legatura cu ceilalti 12 inculpati, dar si cu zecile de martori din acest dosar.

Decizia instantei nu este definitiva.

Viorica Oniga a fost arestata preventiv in 28 mai 2013, pentru luare de mita in forma continuata, fals intelectual in forma calificata si continuata si abuz in serviciu contra intereselor publice, iar in septembrie a fost trimisa in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie